ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Tuesday, March 27, 2012

Sila periksa jantina anda.

Adakah anda wanita?


ataupun lelaki?


atau



wanita separuh lelaki? lelaki separuh wanita?


atau. . . . 



LELAKI BERANGAN NAK JADIK POMPANN??


Okay, tiba tiba rasa nak marah. Meh sini aku nak cerita sikit pasal servis pengangkutan awam yang biasa kat KL ni, iaitu komuter. Macam yang korang sedia maklum lah, komuter sekarang kan dah ada koc untuk wanita/perempuan/gadis dan yang sewaktu dengannya tapi kenapa ada yang lain jantina dok baik punya follow~

Sepanjang pemerhatian aku, masa time tengah tunggu komuter ni, kan ada tempat menunggu untuk koc pompan, aku tak kesah pun LELAKI nak tunggu kat area ni. Yang jadik masalah, yang buat mata aku ni panas time komuter tu dah sampai, boleh pulak yang LELAKI ni tergedik-gedik jugak nak berhimpit-himpit, bermati-matian nak masuk dalam tren tu (biasalah nak naik tren kat KL ni dah macam nak pegi berjuang kat medan perang dah gamaknya -.-) Korang sendiri boleh bayangkan lah kan, macam mana situasi berhimpit tu. . . . 




Apakah ?

Perh, tak payah bagi alasan tak nampak tanda tu koc wanita lah sebab boleh je LELAKI tu tukar pergi koc lain kan. Ni kadang-kadang sampai siap nyorok-nyorok bila petugas komuter tu check kat luar tu. Haih, tak paham betul lah apa masalah LELAKI macam ni sebenarnya. Dah terang lagi nyata tulis koc wanita hanya untuk WANITA bukan LELAKI. Kalau nak protect gf ke wife ke ape ke naik jela koc biasa boleh kan? Its not a big problem lah dude~

Even setakat ni tak pernah jadik pape lagi kat aku dalam tren tapi aku tak selesa tengok ada LELAKI dalam koc wanita. Pernah sekali tu ada makcik tu tak dapat duduk sebab LELAKI ni rilek je buat muka nak mintak kaki. Sabar jelah. Kalau lah aku ni jenis kasar memang aku dah sound baik punya dah~

Kesimpulannya, sila periksa jantina anda sebelum menaiki tren. Kepada LELAKI yang memang habit suka naik tren wanita ni tolonglah perbaiki jantina anda sebelum terlambat. Kalau rasa diri tu LELAKI sejati, paham-paham sendiri lah kan~

LELAKI yang dimaksudkan tidak terkecuali dari segi umur mahupun bangsa ye. Please be alert. BACA JANGAN TAK BACA. Okbai.


Ingat


Thanks for reading. 


*Siapa pernah jumpa saya dalam tren, muka saya memang serius sepanjang masa. Huhuuu*




Like dan komen lah kalau suka :)

Friday, March 23, 2012

Segamat


Hi semuaaa!

Assalamualaikum :) Sila jangan rindu saya. Ecehh~

Cerita ni dah jadi lama dah tapi baru sekarang nak bercerita. 10 Mac lepas teman housemate, si Ema ni pegi balik kampung dia kat Segamat nun. Alang-alang pulak ada kawan dia kawen so join kenduri sekali lah. Hihi.

Tapi tak sempat pun nak amek gambar kenduri cuma sempat amek gambar sepanjang perjalanan je.


 

Bunga telor ni pulak ada kisah tersendiri tau~ Okay meh sini aku cerita. Masa ni dah ontheway nak balik dah. Keluar je dari Felda Selancar tu, kami nampak adalah mat-mat motor ni masa kat stesen minyak. Lepas je gerak, motor-motor tu pun saing gerak sekali. Kejap dorang kat depan kitorang, kejap kitorang potong dorang. Biasalah mat-mat motor ni saja nak tunjuk skill depan kitorang gadis-gadis cun dan comel ni.

Lepas tu agak-agak nak masuk simpang ke highway ada sorang mat motor ni bawak laju pastu saing sebelah kereta kitorang. Masa tu Ema yang tengah drive memang bukak tingkap, boleh plak si mamat ni bagi bunga telor tu tengah-tengah memandu dalam kelajuan 110km kau!! Dahla mamat tu bawak motor kat belah pemandu kiranya kereta kat arah bertentangan siap dah main-main lampu dah sebab dah nak dekat.

Kalau si Ema tak amek bunga tu cepat-cepat memang dah . . . . . . mamat tu tadi. Haih, berderau darah kitorang~ Last-last bunga tu memang bersemadi jela dalam kereta si Ema. Kenangan si bunga telor. Hehe :)

Dalam pada tu kitorang pun teruskan perjalanan balik ke Puchong.





Kereta memang banyak sangat haritu almaklum lah dah start cuti sekolah kan. So, memang malam baru kitorang sampai. Huhu, tu jelah kisahnya untuk hari ini. Nantikan entri terbaru okay? Thanks kepada korang yang sudi follow belog ni even belog ni tak maintain update macam dulu T.T

Terima kasih sudi baca :)




Like dan komen lah kalau suka :)

Wednesday, March 14, 2012

I am food lover :B


Assalamualaikum semuaaaa!

Even harini adalah hari Rabu Kedu tapi apa aku peduli. Aku nak taip jugak. Hehe. First of all, aku nak bagitauu kat korang semuaaa yang aku ni memang sukaaaa makan, sukaa rasa sesuatu makanan tu dan cuba makanan baru. Well, sejak dah keja ni boleh laaa nak buat jelajah makan kan? Hik~

Kenkonon nak buat effect sket la kan~


This is mine. Kuetiaw goreng dan yang paling penting
aku mintak pedas-pedas :)

My ofismate punya, Bihun Tomyam Kaww~

Jemput makan sumeee :B


Licin wehh tapi sayur tu tak makan abis heee ^^


Kenyang perut suka hati~

Okay, untuk pengetahuan korang, kat mana tempat aku makan ni adalah kat Restoran Kayu Api. Dan restoran ni pulak baru je launching hujung bulan 2 aritu so still baru lagi. 

 


Haa, ni lah restorannya tapi yang paling tak tahannya, restoran ni sebelah je dengan ofis aku. Hohoho, so memang dekat sangat lah kalau nak pegi lunch. Ada macam-macam menu jadi kepada korang yang nak try just datang je :)

Lastly, lepasni memang akan ada jelajah makan, insyaallah kalau ada duit lebih, masa lebih dan kelapangan masa untuk mengupdate. Papepun thanks for reading guys :)


Siapa pegi tengok hot ballon kat Putrajaya nanti? Nak ikotttttt :O







Like dan komen lah kalau suka :)

Friday, March 9, 2012

Last Night - Its Ladies Night :P


Selamat pagi sume! 

Sebelum pape nak wish dulu, Selamat Hari Wanita kepada semuaaaa wanita di dunia ini. Especially to my mom, the best woman in the world! I love yah <3

Okay, back to the topic. Semalam tibetibe my friend dari Kepong, datang saje nak ajak kitorang hang out. So, lepas makan-makan apa sume, we all decide nak pegi karok. Tapi tak tahuu kat mana ada karok kat Puchong ni lastly kitorang pegi kat area Shah Alam. Dekat Syeksen 18, Pusat Karaoke Bintang Gemilang nama die~

Pegi sajeeee dah dekat pukul 10 malam, lepas tu nak kena tunggu giliran pulak lagi. Adoyainye pun~ Dah tu manusia punya lah ramai yang amat, terutama WANITA. Har har har~





Gambar boleh menceritakan segala-galanya, ye dak? Hehe. Apepun, malam tadi memang penat den -.-'' Lepas ni nak poei mana pulok lagi? 

Kat Shah Alam memang tak sah kalau tak jumpa student UiTM. Itu jeeeee arini, lepasni tunggu entri makan-makan. I loikeeee :P

# Tibe-tibe~

Semalam sebelum pegi karok, sempat melantak kek buah ni dulu. 
Heee. Okay saje nak bagi korang terliur :P Kbaiii~






Like dan komen lah kalau suka :)

Thursday, March 8, 2012

Satu hari di Kuala Kangsar


Assalamualaikum.

Yay, rasa macam indah je dapat update banyak entri untuk blog kali ni. Aku memang banyak benda nak cerita pun tapi sebab keadaan tak mengizinkan, aku tak dapat nak bukak sangat blog ni. Bukan takat bukak, nak tekan hurup 'b' tu pon macam tak sempat jek~

So, baru-baru ni aku nak cerita, yang aku ada pegi ke Kole Kangsor atau dengan nama sebenar, Kuala Kangsar (KK). hihi~ Okay, pegi KK dengan opah, mama, aicu dengan acik. Tak ramai yang ngejoin sebab masing-masing ada urusan. So yang ada cuma gambar dan mari kita biarkan gambar yang bercerita hehe :P



Dimulakan dengan gambar opah dan mama. Berlatarbelakangkan masjid yang cantik lagi indah iaitu Masjid Ubudiah Kuala Kangsar. Sini bukan tempat pelancongan tapi tempat beribadat tapikan ramai jek pelancong asing, omputih datang sini pastu masuk dalam masjid tu. Siap pakai short pant lagi tuuuuu~




Sini pulak kelihatan jam besar yang merupakan landmark atau penanda kawasan yang mengatakan, 'Hey, you're now at Bandar Diraja Kuala Kangsar, dude'~ 


Pemandangan indah sepanjang jalan kenangan. Eh, macam lain macam je ayat ni. Err, ignore it. Cantik kan tiang tu~ *tibetibe*


Persisiran apetah. Lupe dah -.-'' Dan korang nak tau tak, aku terjumpa pelakon drama yang tengah bersiaran kat TB sekarang ni, APE CELOP tokk~ Wan Sharmila kat sini. Kecik je orangnya, kulit sawo matang gitew. Tapi muka sombong sikit. Ke macam sombong? Entah, sama jelah~


Sikecik Nurin nak jugak menyelit -.-'' tapi time ni tak ramai sangat orang kat sini. Aku datang sini pun sebab nak makan laksa. Heee~


Mereka yang terlibat. Dari kiri, mama, Nurin, ayahcu, dan opah.


Mama dan Nurin.


Istana lama. Masih cantik dan utuh.



Setelah gambar dimulai dengan gambar mama dan opah, eloklah ianya disudahi dengan gambar guwa plak~ Hehe, ni pun tangkap gambar kat dalam masjid tu. Ape punya orang lah -.-'' Ada gaya macam cikgu tadika tak? Takpun cikgu pendidikan seni ke~

Okaylah, itu sahaja untuk harini sebab aku dah lapar, masih belum makan. Korang dah makan? Perghh, makan tak ajak. Okay takpe. Ada ubi, ada batas, ada hari boleh balas lah~ Lalalalala

Terima kasih sudi baca, jangan lupa komen sekali. Heee






Like dan komen lah kalau suka :)

Daiso Japan



Eh, awak.

Haritu kan kite pegi Daiso Japan kat IOI Mall. Kita jadi rambang mata sanad-sanad *tangan kat bahu, mata kat atas* Sebab banyak sangat barang-barang yang best dan mampu membuatkan duit kite tekeluar dengan sendirinya -.-''

Gambar ni kita curik kat Google. Baik kan kite jujur jek.

Kat Daiso tu kite rasa nak beli macam-macam tau tapi kita takda cek mahupun cash money yang banyak untuk borong barang kat situ even barang kat situ sume RM5.00. Diulangi ye kawan-kawan, Ringgit Malaysia 5.


Jadik kite buat keputusan untuk beli dua je barang. DUA je tau. Lepasni mungkin, DUAbelas ke, DUApuluh ke. Huhu. Hah, tengok gambar kat atas tu, plastik tanda kite beli tau. *perlu ke?* -.-''


Kite beli Facial Mist dengan Natural Pack(Mask) sebab kite takda dua benda ni so kite nak try. Haritu kite tengok Marya Hana pun ada beli benda ni, mungkin kite pun terpengaruh jugak oleh entri beliau itu. Hik :P


Yang ni pulak dia tulis Collagen Mist tapi lebih kurang sama macam Facial Mist lah. Kegunaan dia adalah untuk disemburkan/dispraykan kat muka kite lepas abes mekap bagi nampak segar giteww~ Nak try? Silakan beli~


Ni macam yang kite cakap tadi lah, Mask. Macam pelekat tu pakai tu, itam satu muka. Tapi mask kan kena pakai 2 kali seminggu jangan pulak nak cepat muka cantik bantai pakai hari-hari. Sila baca instruction kat belakang *padahal instruction dalam bahasa korea -.-''*

Haa, nak gitau tu jela. Nak gitau yang kite dah habiskan duit kite RM10 sebab beli 2 barang ni. Korang kalau nak habiskan duit bolehla datang sini. Ajak kawan-kawan sekali. Hehe :P

Nantikan entri lepas ni pasal kite pegi KK :) Apepun thanks for reading guys!




Like dan komen lah kalau suka :)

Wednesday, March 7, 2012

Aktiviti hari ini - TAPI VERSI RABU KEDU






# Ini bukan keta gua~ Keta membe je :P










Terima kasih. Jumpa lagi next entri :)




Like dan komen lah kalau suka :)

Tuesday, March 6, 2012

Sickness



Okay, sekarang ni asik keja bersin je tak tentu pasal. Kejap-kejap bersin, kejap-kejap bersin. Agak-agak kena virus ape tah. Jangkit dari sape pun tak tahu. Demm. Ada ubat bagi takyah bersin tak? Okbai -.- *hachumm~

Ni bersin ke nangis? -.-''



Like dan komen lah kalau suka :)

Saturday, March 3, 2012

Its Our Day :)


2 March 2009


We meet and know each other. For specific, learn to know each other. Day by day, Im happy with you. Semakin hari, semakin sayang. Bergaduh, baik semula, gaduh lagi, semua tu kenangan pahit manis kita bersama. Susah senang kita bersama. Banyak yang kita dah lalui. Belajar tentang sikap masing-masing tapi saya rasa awak lebih memahami saya. Awak penyabar orangnya. Terima kasih atas kesungguhan itu. 


2 March 2012


Its been 3 years since we've been together. 1096 hari bukan satu jangka masa yang pendek. Seribu sembilan puluh enam hari satu tempoh panjang dan kita masih bersama. Masih bersabar dengan kerenah masing-masing. Masih serius dengan ikatan yang dibina atas dasar untuk pergi lebih jauh. Im not kids anymore. Saya dah dewasa untuk fikir lebih matang. I know you are the best for me. Saya harap saya jugak boleh jadi yang terbaik untuk awak.


Untuk awak.

Saya bersama dengan awak selama 3 tahun ini bukan kerana sebab yang tidak pasti. Tapi sebab saya yakin dengan awak dan saya mahu awak jadi seseorang yang halal disisi saya. I want you to be my part. Mungkin jodoh ditetapkan oleh Allah SWT tapi saya masih boleh berdoa jodoh saya adalah awak :)

Saya masih ingat satu pesanan, 'Kita tak boleh terlalu menyayangi seseorang melebihi sayang kita kepada Allah kerana kita tetap akan berpisah jua akhirnya'.


Selamat Ulangtahun yang ke 3. Semoga cinta ini masih milik kita. I love you now. I love you tomorrow. Insyaallah. I'll love you forever.





Like dan komen lah kalau suka :)