ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Thursday, July 26, 2012

Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan 1433H


Assalamualaikum ya akhi~

Hai korangg. Its been a long long time haa. First of all, lemme wish all of you, Ramadhan Kareem. Selamat Menyambut Ramadhan dan Selamat Berpuasa (even its already 6th days I hope its not too late) -.- Nahhh, im always late in wishing and updating something that i muz update. Sorry guys~

Lately, i've been soooo busy with lots of work like i am the ONLY ONE yang kerja dekat muka bumi ni. Thats me. *big grin* Okay, so now, i already update some clueless point/statement/story or whatever. Atleast, updatelah kan? :B

Banyak benda nak cerita since lamaaa tak update sebab BUSY. Lots of thing happen. Lots of thing make me happy and so on. But, first thing first. Since, kita dalam mood mood ramadhan gituu, so nak cerita pasal ramadhan pertama.

Oyeah, ramadhan pertama aku biasa aje, pegi bazar dekat Taman Tas, shoping sehabis baik dan balik berbuka, makanan masih banyak. Well, tahniah kepada encik syaithon sebab anda berjaya -.-

 
Ni gambar google sebuk kita pegi bazar nak beli makan tak 
sempat tangkap gambar :B

Omai omai. Nafsu bergelojak (ke bergelonjak?). Memang rasa nak beli semuaa makanan yang ada dekat bazar tapi tapi belum gaji lagi jadi tak mampu nak ikut nafsu serakah. 

Tapi yang bagusnya aku, setiap hari harus bangun sahur sebab nak kena ada tenaga untuk bekerja pagi tu. Well, so far, kehidupan berpuasa aku kat perantauan ni okay je cuma biasalah kalau rindu dekat masakan mak tu. Sobs.

This week yes, i am going home. Nak makan banyak banyak. Astaghfirullahalazim. Niat dah nampak dah. Hihi. So, korang pulak macam mana? Jangan ponteng puasa yee! Kalau uzur tu lain cerita lah tapi jangan pulak buat-buat uzur :)


Thanks for reading guys! 


Like dan komen lah kalau suka :)

Monday, July 9, 2012

Sukma XV Pahang 2012


Assalamualaikum dan selamat petang u'alls~

Taknak cakap pasal kemalasan atau kesibukan yang melanda diri ini tapi nak cerita kat korang tentang pengalaman guwa tengok SUKMA bhai~ *orang jakun mang camni -..-

Okay, first of all, sorry bangat sebab dah lama tak update. Ok fullstop. Mesti dah menyampah baca balik-balik benda yang sama kan? Okay okay~ So, meh sini aku nak cite pasal Sukma XV yang sedang berlangsung di Pahang sekarang ni. Korang minat sukan tak? Kalau tak minat pi men sana jauh-jauh tapi kena tinggal komen dulu la kan~ Haruss :P

Alkisahnya, perasmian Sukma ni kat Stadium Makmur, ingat nak jugak la pegi kan tapi nak buat macam mana, aku keja lak hari Sabtu tu. Makanya, hari Ahad lah baru dapat lepaskan perasaan pegi tengok orang main hoki dengan berenang di air yang tenang tu~

Keterujaanku~ -..-

Sampai-sampai je, hoki dah start, Melaka VS Pahang pulak tu~
Haruslah sokong Pahang kenn~ :P 


Dua kakak yang masih muda remaja *kata mereka laa~ hihi

Renang pun tengah on game tapi orang ramai gilerrrr~
Mungkin sebab atlet sume badan ketak-ketak kot~awwwh 

Go No.15 go~ *ewahh :P

Mukaa semangat kesukanan tak? Sila cakap YE!
 
Till Maghrib pun game tak abes lagi~

The story is, hoki Pahang kalah kepada Melaka 3-1 ngko~ Then lepastu, hoki Sarawak fight dengan Johor but aku tak tengok pun sebab dah Maghrib kan~ Balik rumah tapi before that harus singgah makan Burger King dekat TC dulu. Weeee~ *favvy!

Best sangat dapat tengok benda-benda macam ni sebab before this tak penah rasa masuk stadium tengok orang main sukan apa suma. Time tadika dulu ada sekali -.-'' Apapun, sepanjang berlangsung Sukma ni memang harus pergi lah kan~ Lagi-lagi bolaaa! YAY!

 Till then, jumpa lagi! And thanks for reading guys~

Like dan komen lah kalau suka :)