ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Thursday, March 7, 2013

Saya gunakan produk ini lah . . .


Assalamualaikum!

Hari tu kan dalam Instagram kan, ada sorang kawan ni kan komen kan cakap kulit muka kite ni kan cantik kan (blushing kejap). Haha. And she asked for my rahsia kecantikan? Adoi~


Okay, camnilah, aku rasa muka aku biasa-biasa je. Cuma jarang lah nak ada masalah jerawat kecuali time nak datang bulan. Tu pun jarang lah. Memang sangat bersyukur lah sebab dulu muka aku memang jerawat suka lepak. Siap ajak kawan-kawan lagi. Ok fine.

Untuk makluman, untuk produk muka, such as pencuci muka, aku pakai Biokos dan kadang-kadang pakai Safi Gamat. Untuk toner dan pelembap memang aku pakai satu set Biokos. Sebab apa? Sebab aku rasa kulit muka aku makin better since aku pakai produk ni.

Lagi pulak, aku ada minum satu minuman kesihatan ni, Reveille. Reveille ni lebih kurang macam kolagen kesihatan la. Takpayah cucuk kolagen just minum air je. Mudah dan boleh hilangkan haus korang kan? :P

 

Kolagen Reveille adalah suplemen protein kolagen dan pelangsingan yang berkualiti premium kerana :

-  Ia telah dihidrolisiskan secara enzimatik (yang telah dicernakan sebelumnya) untuk penyerapan cekap dan lengkap.
-  Mengandungi kalogen kepekatan tinggi kualiti premium dalam setiap sachet.

Ia boleh membantu :-
1.  Kurangkan lemak badan
2.  Tingkatkan metabolisme
3.  Meningkatkan tahap tenaga
4.  Sokong struktur dan fungsi sendi
5.  Tingaktkan kualiti rambut, kulit dan kuku
6.  Pengekalan dan sokongan tisu otot
7.  Tidur yang lebih lena

Nak tahu kelebihannya? Banyak sangat! Memang berkhasiat dan sesuai diconsume untuk semua golongan umur. Lagi-lagi yang bekerja memang kena dapatkan khasiat tambahan.

Ni bukan entri jualan langsung ye tapi entri berkongsi :) Manalah tau ada yang kat luar tu memang tengah cari produk yang sesuai ke kan? Tapi bila orang dah kata kulit kita cantik, mulus, gebu maknanya produk tu dah membuahkan hasil la nampaknya. Cuma aku ni je kadang-kadang bila datang mood malas tu memang terlepas jugak minum benda alah ni. Yang penting kena konsisten ye puan-puan sekalian.

  

*face without makeup*

 Eh, banyak pulak aku membebel ni. Next time aku kongsi pasal benda lain pulak okay? Stay tuned! Thanks for reading :)



Like dan komen lah kalau suka :)

4 orang dah komen. Awak taknak ? :):

♥ CIKZEK ♥ said...

kite pon nmpak kulit cikzety semakin berseri :))

Ain SSB said...

Ain pon dah lama notice kulit cik Zety memang licin dan bersinar! ;) Tunggu balik Malaysia la nak try pencuci muka Bioskos~ eheh.

Cik Zety said...

@Ain SSB hehehe, bilee nak balik malaysia tuu :)

kartini marzuki said...

Aritu da jalan marathon kat blog ni tapi guna phone je. tak puas. harini guna pc pulak.
Hee.. biokos tu mahal tak ? eh, ha... zety pandai buat dodle kan..very the comel la !!...sudi tak buatkan untuk kiterrr.. brapa harga ?