ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Tuesday, April 2, 2013

Jahitan Tradisional Johor

Assalamualaikum,

Untuk entri kalini, aku nak perkenalkan satu koleksi yang 'wajib ada' dalam koleksi korang! Hehe, nak tahu apakah ia? Jom cekidaut~

Pada korang-korang yang meminati seni jahitan tradisional Johor, aku suggestkan korang boleh dapatkan atau tambahkan lagi koleksi baju kurung ke kebaya ke kurung moden ke di sini --> ZBO Collection yang terletak di Kulai. Tapi korang jangan risau, korang boleh jugak dapatkan koleksi jahitan tradisional Johor ni kat Hari Kraf Kebangsaan yang diadakan setiap tahun tu kan~

Memang sangat kemas dan cantik jahitannya. Sebab aku dah ada satu. Hehe~ Bagi orang-orang Johor tu haa dekat dah, apa tunggu lagi?

 

Haaa, macam kat atas ni antara yang menjadi pilihan. Memang tak best tengok dalam gambar, kena pi tengok sendiri naa~

 

Banyak lagi yang cantik-cantik. Nak buat custom made boleh, nak beli yang dah siap pun boleh. Kalau nak buat tempahan, boleh hubungi Puan Zaiton di talian ini : 019-6909582 

*Nak buat baju tunang ke nikah ke pon boleh naaa :P

Sekian, itu saja untuk entri kali ini :)  




Like dan komen lah kalau suka :)

1 orang dah komen. Awak taknak ? :):

Namee Roslan said...

cantik. tak pernah dengar baju ni ni first time.lawa ! sopan .:)