ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Thursday, April 11, 2013

Kalau saya nak bertunang saya nak . . . . .

 
Sila sambungkan ayat di atas . . hehe
 
Kalau saya nak bertunang saya nak bertunang bulan November.
Kalau saya nak bertunang saya nak tema baju warna baby blue mix dengan pastel purple.
 
Hamboi, kemain lagi~ (Ayat diatas hanya contoh ye teman-teman).
 
Apepun, assalamualaikum semuaaa yang sudi nak baca nukilan Zety yang tak seberapa ni :) Eh, lepasni nak bahasakan diri panggil nama lah, lagi proper kan~ Okay, lagi sekali, harini Zety nak kongsi tentang impian pertunangan Zety. Ewahh~ Impian pertunangan dulu lepastu baru perkahwinan :P Lagipun mana tau boleh bagi inspirasi atau idea kepada 'bakal-bakal' tunang orang kat luar tu kan? :B
 

Baju mesti SIMPLE
First of all, the most important mestilah baju kan~ Sepasang baju yang akan menyerlahkan kita pada majlis yang memang khas untuk kita tu~ihiks
Baju kalau boleh nak peplum sebab suka sangaaaat ala-ala beralun tu kan~
 
Auchhh, the detailing make me melting T.T 
I just love riben dekat belakang tu :O
 
 
Awww suci je putih ni kan :') 
 
 
Cantik kan? Aishh..ohsem sangat..tak lupa jugak nak kongsi design baju tunang kawan-kawan sekolah dulu :')
 
 I loveee the color soooo much :)
*bytheway if u read my blog dear, congrats, sori i curi ur pic :P*
 
 Color blocking! Homaaii, sangat cantik with u dear Farhain :) Congrats!
 
 
Pelamin mesti RINGKAS
Pelamin untuk bertunang harus tak macam pelamin kawen okay! Please kawal sikit perasaan tu~ Ikutkan nak duduk dalam bilik je kot? Tapi mesti ramai nak tengok kan haritu so kena lahh kot buat pelamin. hikhiks
 
Simple dan sedap mata memandang~
 
I likee the flower! Kalau boleh nak yang fresh okay~
Takpun yang half fresh. Eh ada ke? :P
 
Haaa, tengok tu siap ada no tepon person in charge lagi~ Sila tepon :)

Suka dengan gaya minimalis yang diterapkan. Amboi tatabahasa :3

Yang ni pun simple. Sebab apa suka simple?
Sebab simple is beautiful. Less is more.
 
Simple-simple je Zety pilih sebab memang taknak yang over sangat. Plus nak warna-warna pastel yang soft-soft gituuu~
 
Cincin mesti EHEM 
Tang cincin ni kalau ikot Zety, memang suka yang jenis batu tersusun tu. Hikhik. Eh, bertunang cincin belah rotan ek? Tu bukan merisik ke? Haaaa. Tak kira lah nak cincin yang batu tersusun jugak! :P
 




Paling suka yang cincin yang kedua dengan keempat :P
 
 
Lagi apa ek? Tu jela kot kan? Hihi. Okay buat masa ni, tiga benda ni jelah yang aku terfikir pon. Yelah, belum nak bertunang lagi. So banyak yang tak tahu. Sekadar berkongsi je. Dan tak semuaa taste orang tu sama betul tak? Sebab macam aku, pada usia aku sekarang ni aku tak berapa nak minat sangat barang kemas ni. Tapi taktau lah kalau dah kawen nanti kheenn~
 
Banyak sebenarnya benda-benda nak kena pikir kalau nak bertunang ni. Harap-harap korang pun boleh kongsi dengan Zety jugak. Dan sambil-sambil tu nak ucapkan Selamat Bertunang kepada mereka yang bakal bertunang hujung minggu ni dan tak lupa jugak kepada yang nak kawen jugak!
 
Till then, babai korang <3 font="">
 
*Picture from googling :B
 
 
 
 

Like dan komen lah kalau suka :)

4 orang dah komen. Awak taknak ? :):

♥ CIKZEK ♥ said...

Ekhemssss. Mcm dh x lameee jek ni :p

Anis Nisa said...

cntik la yg biru tu....:)

Ain SSB said...

Tak sabar la nak tengok Zety atas pelamin. eheh. Ain suka yang baju putih the most :D

Qeyla Frailea said...

boleh tahu tak mana nak dapat baju tu? sya suka sgt ngn baju yg ad ribbon ad the back tu, mind to share with me, even it's 2015 now.. huhu