ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Monday, April 22, 2013

Port Dickson


Assalamualaikum,

Berholiday-holiday jugak, update entri jangan dilupa. Hehe. Entri kali ni masih panas seperti pisang goreng panas sebab baru je berlaku semalam & kelmarin. Cewahh. Macam yang Zety tulis di entri lepas, Jumaat baru-baru ni, maka bertolak lah Zety dan rakan satu opis ke Port Dickson untuk menghadirkan diri ini ke kursus yang dinamakan "Seminar Penggayaan Setiausaha & Pembantu Tadbir kali ke-3" yang bertempat di Selesa Beach Resort yoalls~

Alkisahnya pulak, pada hari kejadian kena pergi ke KL dulu sebab ada nak kena amek dokumen dekat Wisma MCA. Hewhew. Maka berangkat lah kami ke KL seawal paginya~ Sampai di KL, ada pulak hamba Allah yang baik hati, telah mem-belanja kami berdua ini makan lunch yoalls, di NZ Curry House, terbaiklah! Thank youu Kak Miza :)

Okay, dah setel urusan kat KL maka terus laa menuju ke destinasinya iaitu Port Dickson. Around jam 3.00 petang kami sampai di Selesa Beach Resort, terus daftar nama & check in. Penat woihh~ Lepas dah masuk bilik hotel, apa lagi? Takkan nak kena ajar khott~ :P Jom tengok gambar sampai pengsan. Awww~


 
Ni adalah antara gambar semasa sedang dalam perjalanan. Memang kejaa selfcam jelaa (bakpee muka gitu taktauu lah :P)

 
The bilik yang ohsem~ Tapi Zety cuma tangkap gambar katil je. Bilik ayor dan lain-lain tak sompat dah. Ponaaaaat -,-


 
Pemandangan dari beranda bilik :)

 
Auchh, nama penuh I laks~



 
Memang sangaattt mangat cantik okay. Nanti nak pergi sini lagi, tapi nak try duk kat Lexis pulaa :P (kenkonon nak pi untuk hanimun nanti la, kawen pun belum dok berangan dah cehh -,-)



 
Antara makanan & pencuci mulut yang sudah selamat berada di dalam perutku ihiks~


 
Peacee yawww~


 
Feeling-feeling Hingga Hujung Nyawa la ni -,-





 
Tulislah kesedihan di hati dan biar ombak laut membawa ia pergi (cewahh)

 
Gambar perasan comel harus perlu kena ada. Tettt~

 
Dan lagi -,-''

 
Lagi? -____- Okay stop. Enoughh~

 

 

Cukup untuk gambar hari pertama. Dipersembahkan gambar untuk hari kedua pula -,- fuuuuu~


 
Belajar buat bunga ros guna kertas tisu. Motif dalam kerja seharian? Tettt~ -,-


 
Ni lah Dr.Bubble. Beliau yang ajar kami cara untuk senyum dan buat bunga ros tadi -,- (tapi beliau comel bila senyum hiks)

 
Muka tahan panas -.- Am wearing peplum from Padieka Racolta :)


 
 Malam pulaa kita ada dinner untuk Malam Anggun. Apa lagi yoalls~ Bergaya sakan laaa :P Zety pakai baju kurung moden pemberian ikhlas dari yang tersayang hiks~

 
Tema untuk dinner ni adalah : Tradisional Negeri tapi Zety takda pakaian tradisi lahh, takkan nak pakai baju kurung biasa kann~

 
Me on that night, very the simple youu :)



 

Hari ketiga pulaa menyaksikan gambar beramai-ramai bersama peserta-peserta kursus. Aku antara yang paling muda hokayy~Yang lain banyak calon-calon mak mertua je :P Opss~ Terlebih sudaa~

Bersama dengan personaliti TV Al-Hijrah, Saudara Amin Idris yang peymess dengan rancangan beliau, Assalamualaikum dan buku beliau sendiri iaitu Magnet Diri. Jangan lupa dapatkan di pasaran ye untuk keluaran yang keduaaa. Encik Amin ni royak ke ambo, nikoh cepat dehh :P hihi

Itu sahajaaa lah rumusan gambar sempena percutian versi kursus ni. Untuk next entri pulak, Zety akan kongsikan tentang isi kursus yang Zety dapat baru-baru ni. Kenaa tungguuuuu :) Btw, thank youu for reading! Much love <3 br="">





Like dan komen lah kalau suka :)

5 orang dah komen. Awak taknak ? :):

Nasuha said...

Suatu hari nnti sy pn nk prgi ke sn lh..insyaAllah..

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

xmandi ke..huhu tdung pun da sama ngan bckground blog.. :) comel

Cik Zety said...

insyaAllah amin :) @Nasuha

Cik Zety said...

mandi dalam bilik jeww..haha :P @◕ D Y S H A S A H H I R ◕

Adora Kamalia said...

Salam, nak cari side income dari rumah?

Gaji Sehingga RM1300 - RM3400
Sebulan Syarat Kelayakan: - Asas komputer & internet - Microsoft Office (Words & Excel) - Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris

check out http://www.jobdirumah.com/ak3

(: Just sharing for info. Thank you.