ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Tuesday, November 19, 2013

Mmm..sedapnya NESTLE Natural Set Yogurt!

Salam!

Untuk post kali ni, which is sponsored post, iolls nak cerita dengan uolls tentang NESTLE Natural Set Yogurt! which is iolls memang suka yogurt (tapi tak berapa suka perisa natural)
Actually, iolls tak pandai masak sangat sebab tu iolls kering idea nak join NESTLE Natural Set Yogurt Challenge :( *sobsobs~ walaupun iolls tahuu hadiah dia sangat ohsem mohsem okay (rasa nak masuk Masterchep plak). Tapi takpeee, iolls redha dan pasrah dengan ketentuan ini, biarlah iolls kongsikan tentang keenakan dan keistimewaan NESTLE Natural Set Yogurt ni okay?

 
*source : google* 

Haaa, banyak gilos kan kebaikan/keistimewaan/kegunaan NESTLE Natural Set Yogurt ni, kan iolls da cakap tadi. Biar iolls ulang semula, NESTLE Natural Set Yogurt ni adalah sebagai ganti lemaks-lemaks yang ada dalam bahan yang korang selalu guna seharian tu as example macam santan kan~

So, sekarang no more santan yang berlemaks tu, uolls better la tukar kepada NESTLE Natural Set Yogurt yang lebih berkhasiat dan nyummeh ni! Iolls bukan apa uolls, iolls memang sukaaaa yogurt sampai rasa nak makan hari-hari tapi iolls tak reti sangat masak guna yogurt ni so iolls akan belikan untuk orang lain masakkan untuk iolls, bagus tak iolls? (calon menantu pilihan sangat -..-)

Dan lagi, no artificial colouring okay~and the best thing ever is NESTLE Natural Set Yogurt adalah 99.8% tanpa lemaks uolls! FUH, lepasni pakat beli ramai-ramai la uolls, kini tak perlu risau lah kalau nak makan takut banyak lemaks la, itu la ini la. Kini, semua boleh makan dengan omnomnom~ 
 

No sugar added, no lemaks, no added colouring, mengandungi kalsium, haaa, uolls nak apa lagi? Dahla, boleh dimakan tanpa mengira usia, warna kulit dan agama. Everyone can have it. The only NESTLE Natural Set Yogurt.

 
*source : google*

And as shown above, one of masakan yang menggunakan NESTLE Natural Set Yogurt. Sangat wow kan? So, tunggu apa lagi, lepasni dah boleh try masak gunakan NESTLE Natural Set Yogurt dan kongsi la dengan iolls, boleh la iolls belajar masak dengan uolls kan? 

Apapun, tak salah berkongsi benda yang baik untuk kesihatan sebab setiap sesuatu yang dikongsi itu akan ada ganjarannya :)

Till then, thanks for reading. 


-sponsored post by Nuffnang- 


Like dan komen lah kalau suka :)

1 orang dah komen. Awak taknak ? :):

Nur A.Z said...

saya x suka yogurt langsung..haha tp sy try je daftar, kalau terpilih, buatlah satu recipe guna yogurt...huhu..sbb hadiah dia memang awesome..