ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Tuesday, November 19, 2013

Pengalaman di tempat orang - SEJUK.

Salam!

Actually, this story dah lama dah, saja nak #throwback~ (perlu ke hashtag?) -.- As most of my readers (ehemm, konon ada reader lah) tahuu, iolls kan kerja dekat bahagian antarabangsa ni, walaupun bukanlah jenis ber-speaking bagai, tugas iolls memerlukan iolls speaking. Tapi maybe ada lagi yang tak tahu, iolls kerja as what kan, nanti iolls akan buat satu entri khas tentang tugas-tugas hakiki iolls okay~

On last September haritu iolls buat trip untuk students iolls, ke Cameron Highlands. Tajuk macam nak gempak kan, Pengalaman di tempat orang, konon-konon pegi oversea padahal Cameron Highlands je mampu. Iolls pun haruslah membuat persedian dari segi mental dan fizikal nak membawak budak-budak ni.

Perjalanan dimulakan dengan lawatan ke UPSI. Ada telematch between our universiti and UPSI. Satu hari di Tanjung Malim, macam-macam makanan weolls try.

 
Nasi beriani gam yang memang melekat! Ummph! Sila cari di Tanjung Malim :)




Esok paginya tu, barulah weolls berangkat ke Cameron Highlands untuk misi berjalan-jalan disana. Perjalanan dirasakan amat panjang walaupun Cameron Highlands berada di dalam satu negeri yang sama iaitu, Pahang. Iolls rasa macam tengok gambar lagi best kan dari baca iolls merepek. So, let's pictures do the talking :)

 
Iolls pemalu orangnya :P

 Haaa dah nampak bukit-bukit dah. Dah rasa sejuk dah. Haaa




 Yang ni nak naik bas ke BOH Tea Plantation Sg.Palas.





Perkenalkan bodyguard iolls dari Jerman, Alex & Freddy.

Weolls semua stay dekat Cameron ni 2 hari 1 malam. Weolls semua menetap di Crown Imperial Court, Brinchang yang betul-betul depan area Pasar Malam Brinchang tu. Memang terbaik lah apartment dia uolls. Bagi iolls sangat berpatutan lah dengan harga dia sebab lokasi yang sangat strategik. Iolls jalan kaki je pegi pasar malam sebab kereta dah macam semut every weekend dekat Cameron ni kan.

Apa? Iolls dengar ada orang nak tengok gambar lagi? Kejap lah, tengah pilih ni. Hihi. Okay jom sambung tengok gambar~

 Iolls dengan bos no 3 iolls :P

 Subhana'Allah! Cantik sungguh..tenang je kan :)



 
Iolls cuba meng-selfie kan diri iolls. Sila jangan marah.


 
Iolls lagi..

 
err..dan lagi..-.-''


 
Pilih-pilih. Yang mana satu idaman kalbu~ (sila nyanyi)





Pada malamnya pulak, weolls dihidangkan dengan steamboat dinner. Memang kenyang tak hingat lah kan. Semua duk pulun habis-habisan. Almaklumlah, tempat-tempat sejuk ni memang senang sangat rasa lapar kan.

Hari last tu, sambung lagi berjalan, shoping barang-barang sayur, jagung, kaktus, souvenirs dan macam-macam lagi. Dalam sibuk bershoping tu, tugas menjaga students ni iolls tak tinggalkan okay~ For next year trip, uolls suggest iolls bawak budak-budak ni pegi mana pulak eh? Ada tempat-tempat best wajib pegi tak? Kalau ada, just drop your comment okay? 

Panjangnya entri iolls ni, thanks for reading! Tunggu entri iolls yang akan datang pulak :) XoXo!





Like dan komen lah kalau suka :)

0 orang dah komen. Awak taknak ? :):