ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Wednesday, January 23, 2013

Salam Maulud Nabi :)


courtesy - Google

Like dan komen lah kalau suka :)

Tuesday, January 15, 2013

Steamboat Time!


Assalammualaikum gojes sekalian,

Alhamdulillah, syukran sebab masih diberi peluang untuk menaip. Yes, ada cerita yang nak dikongsikan sebab tu baru update. Ngihngihngih~ 

Semalam punya semalam, aku dan bebudak rumah semuaa plan nak makan-makan kat satu restoran ni. Makan-makan ni dibuat oleh sebab salah sorang budak rumah ni nak pindah, tuka kerja katenya. 

So, we decide to eat STEAMBOAT. Yaribba yaribba~ Dah lama tak makan steamboat ni tau, last makan rasanya dengan famili dulu. Ahad malam tu lepas Maghrib semua pun bersiap la ala kadar (padahal) sebab nak makan je pun~

Kesimpulan kat sini, tak payah tulis la kot, apa guna tangkap cok cek cok cek tapi tak letak kat blog ye dak? :B Mari ramai-ramai scroll down~






 

 

  



 Haha, gambar atas sekali kat rumah, sempat lagi snap-snap tau. Beselah pompuan bila dah jumpa kamera henpon :P Dan gambar seterusnya adalah gambar di Lila Wadi Restaurant yang terletak bersebelahan Wisma Kastam (kalau tak silap lah). Restoran ni agak tersorok so kena pandai-pandai la cari. Aku 1st makan sini pun sebab dinner farewell opis aku aritu. Cuma kali ni je dapat merasa makan steamboat.
Kalau korang nak tau price and menu so on, just search je Lila Wadi Restaurant kat encik Pesbok. Plus, ada salah satu gambar kat atas tu mintak LIKE :P

Okay, lepasni nak updatee pasal makanan jela. Biar korang rasa lapar je masuk blog ni. Pastu boleh belanja aku makan kat tempat korang plak. Huhu.

Nantikan update seterusnya tentang event opis aku. Tapi bulan 12 aritu, ah nak update jugak. Thanks for reading guys & thanks jugak for those yang komen untuk my previous entry tu :) Love you!








Like dan komen lah kalau suka :)

Thursday, January 10, 2013

Changes

 

 Assalamualaikum dear friends,

I'm trying to be new me. Pray for me :) Even its not easy, but Allah SWT will help. I believe in HIM. Insya'Allah.


Thanks.

Like dan komen lah kalau suka :)

Monday, January 7, 2013

Rindu


Assalamualaikum,

Rinduu. Tajuk entri kalini rindu :) Rindu kepada siapa agaknya tuu? Rindu pada-NYA lah. Rindukan yang tersayang jugak kerana-NYA. Alhamdulillah hidup sentiasa indah dan akan kekal begitu hendaknya. Kat sini nak kongsi jugak dengan korang lagu yang tiba-tiba menyentuh hati kecik ni ha, teralun-alun rasanya :) 

Kerana cinta - Dato' Siti Nurhaliza

Ada tiada rasa dalam jiwa
Rindu akan memanggil-Mu
Karna setiap jiwa t’lah bersumpah
Setia hanyalah kepada-Mu

Bila cinta ada di dalam jiwa
Wangi bunga dunia tanpa nestapa
Segala yang dirasa hanyalah Dia
Hati ‘kan memuja hanya pada-Nya

Ketika cinta memanggil
Gemetar tubuhku
Ketika cinta memanggil
Hangatnya nafasku
Ketika cinta memanggil
Menderu sang rindu
Ketika cinta memanggil

Rindu… rindu… rindu qalbu
Memanggil-manggil nama-Mu
Seperti terbang di langit-Mu
Tenggelam di lautan cinta-Mu

Bertabur qalbu yang rindu
Melebur menjadi satu
Bagai menari diiringi pelangi
Ketika cinta memanggil



Jika rindukan seseorang, jadikanlah doa sebagai pengubatnya. Insya'Allah rindu tu akan terubat :) Jom kita amalkan doa Nabi Yusuf ni :


"Ya Allah Ya Tuhanku, sampaikanlah salam rinduku buat dirinya yang jauh dariku sehingga aku menjadi kerinduannya. Amin ya rabbal al amin"

Terima kasih sudi baca. Jumpa next entri :)



Nota kecil : Bukan senang nak berubah ke arah kebaikan, tapi kena selalu berdoa supaya jadi kuat :)





Like dan komen lah kalau suka :)

Thursday, January 3, 2013

Step for Success


 

Hehe, I will try to follow this step for success :P Gonna complete no.1 first :B

Tataaaa. See u next entri. Keep smile :)
 

Like dan komen lah kalau suka :)