ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Tuesday, April 30, 2013

Lembutnya..Bestnyaa..



Assalamualaikum,

Apa yang bermain di minda korang bila tengok tajuk tu Lembutnyaa..Bestnyaa..? Haaa~Sila shuhh shuhh kan fikiran yang nggak nggak itu ye :)

Kalini Zety nak kongsikan dengan korang satu produk yang sangat kedebabomm~ (ayat haruslah hiperbola). Produk tersebut adalah jeng jeng jengg~

"NIVEA Intensive Moisture Serum"


Why NIVEA Intensive Moisture Serum? Why?Why?(sambil tepuk-tepuk meja)

Let me tell yah~

Most of all, NIVEA Intensive Moisture Serum ni ada :

- SPF 25 PA++ yang dapat mengelak dush-dush-dush sinaran matahari yang jahat tu tapi tak jahat sangat la, jahat sikit je hehe.
- 100X VITAMIN E ye kawan-kawan, vitamin E yang dipercayai dapat mengalakkan kulit menjadi sihat & cantik, menjadikan kulit nampak muda, melindungi kulit daripada kelihatan kusam dan pudar! Homaiii~ Pengsan jap :O
- NIVEA Intensive Moisture Serum juga mampu menjadikan kulit anda lebih lembut, ohh selembut kulit saya baby..opss? :P
- Turut mempunyai kandungan GRAPE SEED OIL yang merupakan ANTIPENGOKSIDA BIOAKTIF SEMULAJADI 100%!! 


Fuhh fuhh fuhh, taktahuu nak cakap macam mana lagi betapa bestnyaa losyen ni. Ini kerana Zety pun memang buat stok dekat ofis sebab kulit selalu sangat kering dekat ofis ni disebabkan penggunaan penghawa dingin yang sejuk tahap gaban -,- 

Kalau korang yang selalu alami masalah kulit kering tu memang sangat disyorkan lah untuk try produk ni. Tak susah pun nak dapatkan sebab boleh beli dekat Guardian atau Watson :)

 
Tengok betapa keringnya -,-'' 
Nasib baik ada NIVEA Intensive Moisture Serum~

Tak susah pun nak jaga kesihatan kulit kita sendiri kan? Jadi tunggu apa lagi! Jom dapatkan "NIVEA Intensive Moisture Serum"! 


 Thank youu for reading :)





  

Like dan komen lah kalau suka :)

Monday, April 22, 2013

Port Dickson


Assalamualaikum,

Berholiday-holiday jugak, update entri jangan dilupa. Hehe. Entri kali ni masih panas seperti pisang goreng panas sebab baru je berlaku semalam & kelmarin. Cewahh. Macam yang Zety tulis di entri lepas, Jumaat baru-baru ni, maka bertolak lah Zety dan rakan satu opis ke Port Dickson untuk menghadirkan diri ini ke kursus yang dinamakan "Seminar Penggayaan Setiausaha & Pembantu Tadbir kali ke-3" yang bertempat di Selesa Beach Resort yoalls~

Alkisahnya pulak, pada hari kejadian kena pergi ke KL dulu sebab ada nak kena amek dokumen dekat Wisma MCA. Hewhew. Maka berangkat lah kami ke KL seawal paginya~ Sampai di KL, ada pulak hamba Allah yang baik hati, telah mem-belanja kami berdua ini makan lunch yoalls, di NZ Curry House, terbaiklah! Thank youu Kak Miza :)

Okay, dah setel urusan kat KL maka terus laa menuju ke destinasinya iaitu Port Dickson. Around jam 3.00 petang kami sampai di Selesa Beach Resort, terus daftar nama & check in. Penat woihh~ Lepas dah masuk bilik hotel, apa lagi? Takkan nak kena ajar khott~ :P Jom tengok gambar sampai pengsan. Awww~


 
Ni adalah antara gambar semasa sedang dalam perjalanan. Memang kejaa selfcam jelaa (bakpee muka gitu taktauu lah :P)

 
The bilik yang ohsem~ Tapi Zety cuma tangkap gambar katil je. Bilik ayor dan lain-lain tak sompat dah. Ponaaaaat -,-


 
Pemandangan dari beranda bilik :)

 
Auchh, nama penuh I laks~



 
Memang sangaattt mangat cantik okay. Nanti nak pergi sini lagi, tapi nak try duk kat Lexis pulaa :P (kenkonon nak pi untuk hanimun nanti la, kawen pun belum dok berangan dah cehh -,-)



 
Antara makanan & pencuci mulut yang sudah selamat berada di dalam perutku ihiks~


 
Peacee yawww~


 
Feeling-feeling Hingga Hujung Nyawa la ni -,-





 
Tulislah kesedihan di hati dan biar ombak laut membawa ia pergi (cewahh)

 
Gambar perasan comel harus perlu kena ada. Tettt~

 
Dan lagi -,-''

 
Lagi? -____- Okay stop. Enoughh~

 

 

Cukup untuk gambar hari pertama. Dipersembahkan gambar untuk hari kedua pula -,- fuuuuu~


 
Belajar buat bunga ros guna kertas tisu. Motif dalam kerja seharian? Tettt~ -,-


 
Ni lah Dr.Bubble. Beliau yang ajar kami cara untuk senyum dan buat bunga ros tadi -,- (tapi beliau comel bila senyum hiks)

 
Muka tahan panas -.- Am wearing peplum from Padieka Racolta :)


 
 Malam pulaa kita ada dinner untuk Malam Anggun. Apa lagi yoalls~ Bergaya sakan laaa :P Zety pakai baju kurung moden pemberian ikhlas dari yang tersayang hiks~

 
Tema untuk dinner ni adalah : Tradisional Negeri tapi Zety takda pakaian tradisi lahh, takkan nak pakai baju kurung biasa kann~

 
Me on that night, very the simple youu :)



 

Hari ketiga pulaa menyaksikan gambar beramai-ramai bersama peserta-peserta kursus. Aku antara yang paling muda hokayy~Yang lain banyak calon-calon mak mertua je :P Opss~ Terlebih sudaa~

Bersama dengan personaliti TV Al-Hijrah, Saudara Amin Idris yang peymess dengan rancangan beliau, Assalamualaikum dan buku beliau sendiri iaitu Magnet Diri. Jangan lupa dapatkan di pasaran ye untuk keluaran yang keduaaa. Encik Amin ni royak ke ambo, nikoh cepat dehh :P hihi

Itu sahajaaa lah rumusan gambar sempena percutian versi kursus ni. Untuk next entri pulak, Zety akan kongsikan tentang isi kursus yang Zety dapat baru-baru ni. Kenaa tungguuuuu :) Btw, thank youu for reading! Much love <3 br="">





Like dan komen lah kalau suka :)

Thursday, April 18, 2013

Instashop Maniac!


Assalamualaikum,

What a hectic day yesterday! Banyaakk giler kerja kena setel on time! My head gonna exploded -,- Tapi tapi takpeeee sebab semua tu kerja kan & bila kerja its our 'rezeki' :) Alhamdulillah.

This entry just nak story randomly about me on this whole week. Monday I had a meeting yang penting jugak. Duduk rumah jee haritu and godek-godek Instagram for a good instashop. Tehee :B

&& finally Zety terjumpa satu IG yang jual bawal & shawl tribal yang quite affordable lah harga dia. And ofcourse Zety tak mampu nak tahan hawa nafsu untuk membeli nya T.T


I bought this bawal tribal from NJBoutique. U can find it on IG later on. Cantik-cantik & banyak pilihan tahuu. I dont know why lately ni rajin sangat shopping online. Hewhewhew~ Bila malas nak keluar, tiba-tiba jari jadi rajin pulak dah..

Yesterday, keluar dengan my friends, watch movie, G.I Joe. Orang lain dah tengok dah bosan duk promot, okay fine baru nak tengok -,- Tapi nak compare G.I Joe dengan Olympus Has Fallen, I give 4 star to Olympus & 3 star to G.I Joe. Maybe not my type of movie kot? Next month maybe keluar Ironman 3. Can't wait! >.<
 
Motif gambar? Nafsu makan dah macam nafsu gajah -,-

Bytheway, this Friday I'm going to Port Dickson, shall we meet there PDrians? (sukati je Pdrian hewhew) Tataaa y'all, & take care. Thanks for reading!



Like dan komen lah kalau suka :)

Makeover time!


Hai peeps!

Assalamualaikum. Dah lama rasanya Zety tak share pasal mekap kat sini kan. Pasal godek-godek sana, tacap-tacap sini. Hihi~ Last week Zety ada buat makeover dengan my cousie tapi just for fun je lah.


 



Okay, untuk mekap yang ni Zety tak banyak sangat guna foundation dengan BB Cream sebab kulit my cousie ni dah okay, tak banyak masalah pun. & the same time barang tak cukup hewhew :P

Bagi Zety, less is more. Tak nak yang heavy-heavy sangat. Kalau mekap macam ni, kita boleh apply untuk majlis-majlis dinner yang a bit formal atau untuk pergi kerja or jalan-jalan pun boleh.

Btw, Zety sendiri masih belajar cara-cara yang betul untuk mekap ni. Tak dapat mekap orang, dapat mekap diri sendiri pun jadilah, pun dah cukup. Kalau ada yang nak share tentang cara mekap yang betul pon boleh :)

Dan kat bawah ni ada video untuk hasil makeover wajah sendirian berhad pulee :P Malu lah nak share sini, tengok video jelah tapi video ni senget sebab tak tahu macam mana nak rotate -,-''



video 

Thanks for reading guys!

Like dan komen lah kalau suka :)

Thursday, April 11, 2013

Kalau saya nak bertunang saya nak . . . . .

 
Sila sambungkan ayat di atas . . hehe
 
Kalau saya nak bertunang saya nak bertunang bulan November.
Kalau saya nak bertunang saya nak tema baju warna baby blue mix dengan pastel purple.
 
Hamboi, kemain lagi~ (Ayat diatas hanya contoh ye teman-teman).
 
Apepun, assalamualaikum semuaaa yang sudi nak baca nukilan Zety yang tak seberapa ni :) Eh, lepasni nak bahasakan diri panggil nama lah, lagi proper kan~ Okay, lagi sekali, harini Zety nak kongsi tentang impian pertunangan Zety. Ewahh~ Impian pertunangan dulu lepastu baru perkahwinan :P Lagipun mana tau boleh bagi inspirasi atau idea kepada 'bakal-bakal' tunang orang kat luar tu kan? :B
 

Baju mesti SIMPLE
First of all, the most important mestilah baju kan~ Sepasang baju yang akan menyerlahkan kita pada majlis yang memang khas untuk kita tu~ihiks
Baju kalau boleh nak peplum sebab suka sangaaaat ala-ala beralun tu kan~
 
Auchhh, the detailing make me melting T.T 
I just love riben dekat belakang tu :O
 
 
Awww suci je putih ni kan :') 
 
 
Cantik kan? Aishh..ohsem sangat..tak lupa jugak nak kongsi design baju tunang kawan-kawan sekolah dulu :')
 
 I loveee the color soooo much :)
*bytheway if u read my blog dear, congrats, sori i curi ur pic :P*
 
 Color blocking! Homaaii, sangat cantik with u dear Farhain :) Congrats!
 
 
Pelamin mesti RINGKAS
Pelamin untuk bertunang harus tak macam pelamin kawen okay! Please kawal sikit perasaan tu~ Ikutkan nak duduk dalam bilik je kot? Tapi mesti ramai nak tengok kan haritu so kena lahh kot buat pelamin. hikhiks
 
Simple dan sedap mata memandang~
 
I likee the flower! Kalau boleh nak yang fresh okay~
Takpun yang half fresh. Eh ada ke? :P
 
Haaa, tengok tu siap ada no tepon person in charge lagi~ Sila tepon :)

Suka dengan gaya minimalis yang diterapkan. Amboi tatabahasa :3

Yang ni pun simple. Sebab apa suka simple?
Sebab simple is beautiful. Less is more.
 
Simple-simple je Zety pilih sebab memang taknak yang over sangat. Plus nak warna-warna pastel yang soft-soft gituuu~
 
Cincin mesti EHEM 
Tang cincin ni kalau ikot Zety, memang suka yang jenis batu tersusun tu. Hikhik. Eh, bertunang cincin belah rotan ek? Tu bukan merisik ke? Haaaa. Tak kira lah nak cincin yang batu tersusun jugak! :P
 




Paling suka yang cincin yang kedua dengan keempat :P
 
 
Lagi apa ek? Tu jela kot kan? Hihi. Okay buat masa ni, tiga benda ni jelah yang aku terfikir pon. Yelah, belum nak bertunang lagi. So banyak yang tak tahu. Sekadar berkongsi je. Dan tak semuaa taste orang tu sama betul tak? Sebab macam aku, pada usia aku sekarang ni aku tak berapa nak minat sangat barang kemas ni. Tapi taktau lah kalau dah kawen nanti kheenn~
 
Banyak sebenarnya benda-benda nak kena pikir kalau nak bertunang ni. Harap-harap korang pun boleh kongsi dengan Zety jugak. Dan sambil-sambil tu nak ucapkan Selamat Bertunang kepada mereka yang bakal bertunang hujung minggu ni dan tak lupa jugak kepada yang nak kawen jugak!
 
Till then, babai korang <3 font="">
 
*Picture from googling :B
 
 
 
 

Like dan komen lah kalau suka :)