ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Wednesday, June 18, 2014

Are you ready for Ramadhan?


Salam semua!

Kurang lebih 10 hari je lagi untuk kita semua menyambut kedatangan Ramadhan. Korang dah ready ke? Sekejap je masa berlalu dah nak masuk bulan yang penuh barakah ni. 

So, sempena bulan Ramadhan yang bakal tiba, jom kita tengok apa aktiviti yang produktif boleh kita buat dengan family kita. Nak tahu tak?



Amacam? Banyak kan aktiviti berfaedah lagi berpahala yang kita boleh buat dengan family & kawan-kawan. Dahla dapat eratkan hubungan silaturrahim, masa tu terisi pulak lagi dengan benda-benda yang bagus.

Yang bawah ni pulak, amalan-amalan yang boleh diamalkan oleh individu semasa di bulan Ramadhan. Haa, dah share banyak dengan korang ni, tunggu apa lagi, jom lah beramai-ramai kita mengimarahkan lagi bulan yang mulia ni. Dapat tingkatkan amalan dan dapat puasa lagi tuu. 


Actually, benda ni tak payah tunggu bulan Ramadhan pun dah boleh diamalkan tapi biasa lerr, sesetengah orang kita ni. Bulan Ramadhan ni laa bulan menutup aurat, bulan ibadah, bulan-bulan lain tak sure la pulak hee.

Apapun, just want to share this with you guys. Harap dapat memberikan info untuk korang yang tertanya-tanya apa nak buat dalam bulan Ramadhan ni nanti.

Till then, see you next post! Thanks for reading :)



Like dan komen lah kalau suka :)

1 orang dah komen. Awak taknak ? :):

Shark Kay said...

yang pasti kena kurangkan aktiviti luar,
puasa kali ni mungkin jatuh pada musim kemarau,
satu dugaan yg tinggi tu :)