ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Thursday, June 19, 2014

Handbag : Woman VS Man


Salam,

Wanita dan handbag. Apakah itu? Hehe, semestinya barang wajib yang diusung kesana kemari. I'm not sure if there's any ladies yang tak suka or jarang bawak handbag. Well, for me, I'm not that kind of type. Sebab jenis suka sangat bawak handbag pi mana-mana. Even kadang-kadang nak pi pasaq pun nak bawak handbag.

Sebab apa? Sebab perempuan kan, I mean, me myself adalah sejenis yang kalau boleh nak bawak semua benda. As example, nak pegi kursus 2 hari dekat luar. Preparation dia adalah seperti dibawah :

What in women handbag :
1. Purse
2. Car key
3. House key
4. Perfume
5. Losyen kulit
6. Pelembap bibir
7. Tisu
8. Gula-gula 
9. Supplement (vitamin)
10. Barang mekap (travel version)
11. Powerbank
12. Handphone
13. Earphone
14. USB wire
15. Coin purse
16. Contact lense case
17. Sanitary Pad (of course we need this!)
18. Shades
19. Small mirror
20. Ointment

Nahhh..this is all I can think for now..I don't know if ada lagi barang lain. This is just a general thing I guess. Kihkihkih. Is it true galsss? :P

But untuk lelaki pulak. Ada certain lelaki yang bawak wallet dgn phone je. But I do noticed ada some lelaki yang bawak bag. I mean macam bag yang jenis pouch tu, sling bag, bag yang letak dekat pinggang tu (macam peniaga tu), and etc. So, which type of guys are you? Suka bawak bag or tak? Kita tengok pulak kalau lelaki ni, dalam bag diorang selalu ada apa je? Hehe

For men :
1. No bag at all (just wallet, phone & car key) *sometimes macam curious, lelaki ni tak bawak kunci rumah ke? Ngehngehngeh~
2. Bawak bag and dalam bag ada wallet, phone, car key, house key, tisu)
3. Bawak bag sebab sume benda campak dalam tu sebab no wallet -..-)
4. Bawak bag, ada wallet, powerbank, rokok, lighter, gula-gula getah, phone, bunch of keys, tisu)

So, actually, is it good for us untuk bawak banyak barang dalam handbag? For me, as long as you think you are okay with it, then let it be. Easy huh? Kadang-kadang sampai nak roboh bahu sebab usung handbag kehulu kehilir just because we think we might use the thing that we bring isn'it? This is soooo me. Semua benda nak bawak sebab macam rasa nanti mesti nak guna but end up, I'm not using it at all. Buat penat bahu je T.T

Tapi memang habit ni susah nak kikis. I will always do it again & again. Mihmih. Even, ada sesetengah orang yang tak suka bawak handbag and they will depend to others, & thats what I don't like much. Malas nak bawak handbag sebab malas nak bawak barang-barang (kunci, purse, phone) and then terpaksa mintak bantuan kawan-kawan. Kalau tak sengaja it's okay la kan but kalau hari-hari....buuuuuu.

Haa, jom tengok what inside my handbag today?


1. Powerbank
2. I'm a specky girl :P
3. Wear lenses when needed
4. WHY this thing is in my handbag today? :O
5. Vaseline for my lips
6. Lens Multipurpose Solution
7. A bunch of keys
8. Torchlight? Err..
9. Favret perfume (its Dunhill)
10. Aromatherapy ointment
11. Old purse (think I need new one hehe)
12. Multipurpose pouch
13. Travel Mirror

This is in my bag, how about yours? :)


Thanks for reading!






Like dan komen lah kalau suka :)

1 orang dah komen. Awak taknak ? :):

amanina nasuha said...

waahhh..bnyk tu..tp biase bg kaum hawa kann..klu sy mesti ad wallet..hp,diary kecik,crmin mat0,lipstick,bedak,dann bakal kunci kereta..hehheh