ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Thursday, June 12, 2014

Lelaki mudah rimas? Oh really!



Salam & good day everyone :)

Haa, terkejut tak with picture above? For today topic - Lelaki mudah rimas? Betul ke? What's the main point yang sampai buat diorang rimas tu? Between lelaki dengan perempuan, siapa lagi senang rimas? Cepat rimas? Dan asyik rimas?

Jengjengjeng. Okay, let's talk about men first. Kenapa seseorang lelaki tu akan rimas dengan perempuan tu?

1) MANJA
Lelaki memang suka perempuan yang manja. Tapi not to much! Perempuan pun tak suka lelaki yang too-overly-attached kan? So, please manja tu kawal sikit. Kalau dah kawen pun, boleh manja tapi jangan over. Muak nanti. Hee.

2) CEMBURU
This is the most often thing yang women buat. Kadang-kadang tak sedar tapi TERbuat. Kan? Kadang tak sengaja pun nak cemburu tapi dah sayang sangat mangat nak buat cemana. Kalau rasa taknak buat your husband/boyfriend/fiance rimas, please cover your jealousy. Dari 99% bagi laa 50% je ke. Mehee.

3) EXPECTATION
Too much too expect from your loved ones. Yang ni memang satu penyakit jugak. Sikit-sikit expect kekasih nak bawak pi makan kat restoran berputar KLCC. Lama-lama kekasih hati pun rimas nak bawak pi mana-mana dah. Pi sendiri la senang, kata sang kekasih hati. Mihmih.

Okey, cukup la bab lelaki punya tahap rimas. Meh kita share tahap rimas perempuan pulak naa?

1) CARING
Kekasih hati yang caring memang diimpikan oleh semua makhluk wanita dimuka bumi ini. TAPI, if too much caring it's a disaster. Nak pegi tandas pun nak ikut tolong jagakan depan pintu tandas (dah kalau tandas kat Mid Valley boyfriend kau dah macam pakguard depan pintu toilet), nak makan pun nak tolong suapkan takut tertumpah (apakata tolong kunyahkan sekali), nak beli tu tak sesuai sebab kekasih tak suka warna biru, nak pegi keja call duapuluhlima kali plus text tigaratuskali. This is too much bro. I rimaslah you!

2) UGUT
Tak tahu nak namakan terma ini sebagai apa. As example, 'You nak keluar tu makesure tak ada lelaki okay, you kena dengar cakap I sebab I kan your future hubby tubby bubby, you sayang I kan?' Well, kalau dekat tempat kerja ke, dekat kuliah ke, what do you expect? Sikit-sikit, nak bagi ayat, kalau you sayang I, you jangan buat tu, you kena buat ni. Pfft. Rimas giler. Sayang tapi rimas.

3) MALU
Alamakk, bab ni ade ke lelaki yang macam ni? Pemalu. Suruh buat tu malu, buat ni malu. Macam mana ni? Kalau malu sangat, susahla. Rimaslah asyik nak malu je. Malu kalau bertempat takpa. Ni kalau yang tak bertempat? Haihlaa leceh.

All of this, only from my point of view. No hard feelings meh. Just my opinion thru this picture. Its true, sesetengah orang yang ada perangai-perangai macam ni buat kita rimas, menyampah and so on. But do remember, maybe kita pun ada perangai ni jugak. Hehe.

Till then, don't make your partner rimas and try to avoid such things for your own good relationship. Be mature and keep smile! Tata :)

Thanks for reading guys.




Like dan komen lah kalau suka :)

0 orang dah komen. Awak taknak ? :):