ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Thursday, August 14, 2014

The Cave, JB


Salam everyone,

Welcome August! Walaupun dah masuk minggu kedua Ogos, still nak wish jugak sebab Ogos is one of important month for me. Thus, last week sempat menjengahkan diri ke Johor Bahru. Alasan paling cliche adalah nak pegi beraya rumah orang. Padahal niat nak jumpa Encik Tunang. Hehe. Tak boleh ke?


Aktiviti selama 2 hari di JB tak perlu diceritakan secara details kot kan. Cukuplah aku nak share dekat korang tempat makan yang aku baru cuba minggu lepas. Nama tempat ni The Cave. Terletak dekat je dengan Restoran The Malay Village dan one steamboat place ni. The Cave ni dekat tepi jalan je so kalau korang yang baru first time nak try tu memang kena tengok betul-betul.


Well, tempat dia memang agak cantik & UNIK. Sebab apa unik? Tengok nama pun dah boleh agak tempat ni macam mana kan? Memang ala-ala makan dalam gua giteww. Bestlah kalau nak buat candle lite dinner ke, birthday celebration ke, nak lunch or dinner macam biasa pun boleh je :)




Makanan dia pulak, nampak macam small portion je tapi bila makan memang kenyang dan full lah perut tu. On that day, Iols pegi time lunch & order Aglio Olio Spaghetti while my fiance order Grilled Chicken. The price boleh tahan la. Sesuai dengan tempatlah bak kata encik tunang. Hehe.



Tentang servis pulak, so far okay je cuma makanan lambat sampai. Yang lain tu okay je, tempat memang cozy, staff pun okay, siap tolong ambikkan gambar iols berdua lagi hehe. Maybe next time boleh datang lagi :)

Untuk korang yang nak tahu lebih lanjut lagi, boleh la tengok-tengok fb The Cave kat bawah ni :

Facebook : The Cave

Next time, iols share lagi tempat makan best-best yang iols pegi okay? Thanks for reading! :)







Like dan komen lah kalau suka :)

0 orang dah komen. Awak taknak ? :):