ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Monday, June 30, 2014

Happy Ramadhan 2014


 

Ramadhan Kareem Everyone :)

 

Like dan komen lah kalau suka :)

Thursday, June 19, 2014

Handbag : Woman VS Man


Salam,

Wanita dan handbag. Apakah itu? Hehe, semestinya barang wajib yang diusung kesana kemari. I'm not sure if there's any ladies yang tak suka or jarang bawak handbag. Well, for me, I'm not that kind of type. Sebab jenis suka sangat bawak handbag pi mana-mana. Even kadang-kadang nak pi pasaq pun nak bawak handbag.

Sebab apa? Sebab perempuan kan, I mean, me myself adalah sejenis yang kalau boleh nak bawak semua benda. As example, nak pegi kursus 2 hari dekat luar. Preparation dia adalah seperti dibawah :

What in women handbag :
1. Purse
2. Car key
3. House key
4. Perfume
5. Losyen kulit
6. Pelembap bibir
7. Tisu
8. Gula-gula 
9. Supplement (vitamin)
10. Barang mekap (travel version)
11. Powerbank
12. Handphone
13. Earphone
14. USB wire
15. Coin purse
16. Contact lense case
17. Sanitary Pad (of course we need this!)
18. Shades
19. Small mirror
20. Ointment

Nahhh..this is all I can think for now..I don't know if ada lagi barang lain. This is just a general thing I guess. Kihkihkih. Is it true galsss? :P

But untuk lelaki pulak. Ada certain lelaki yang bawak wallet dgn phone je. But I do noticed ada some lelaki yang bawak bag. I mean macam bag yang jenis pouch tu, sling bag, bag yang letak dekat pinggang tu (macam peniaga tu), and etc. So, which type of guys are you? Suka bawak bag or tak? Kita tengok pulak kalau lelaki ni, dalam bag diorang selalu ada apa je? Hehe

For men :
1. No bag at all (just wallet, phone & car key) *sometimes macam curious, lelaki ni tak bawak kunci rumah ke? Ngehngehngeh~
2. Bawak bag and dalam bag ada wallet, phone, car key, house key, tisu)
3. Bawak bag sebab sume benda campak dalam tu sebab no wallet -..-)
4. Bawak bag, ada wallet, powerbank, rokok, lighter, gula-gula getah, phone, bunch of keys, tisu)

So, actually, is it good for us untuk bawak banyak barang dalam handbag? For me, as long as you think you are okay with it, then let it be. Easy huh? Kadang-kadang sampai nak roboh bahu sebab usung handbag kehulu kehilir just because we think we might use the thing that we bring isn'it? This is soooo me. Semua benda nak bawak sebab macam rasa nanti mesti nak guna but end up, I'm not using it at all. Buat penat bahu je T.T

Tapi memang habit ni susah nak kikis. I will always do it again & again. Mihmih. Even, ada sesetengah orang yang tak suka bawak handbag and they will depend to others, & thats what I don't like much. Malas nak bawak handbag sebab malas nak bawak barang-barang (kunci, purse, phone) and then terpaksa mintak bantuan kawan-kawan. Kalau tak sengaja it's okay la kan but kalau hari-hari....buuuuuu.

Haa, jom tengok what inside my handbag today?


1. Powerbank
2. I'm a specky girl :P
3. Wear lenses when needed
4. WHY this thing is in my handbag today? :O
5. Vaseline for my lips
6. Lens Multipurpose Solution
7. A bunch of keys
8. Torchlight? Err..
9. Favret perfume (its Dunhill)
10. Aromatherapy ointment
11. Old purse (think I need new one hehe)
12. Multipurpose pouch
13. Travel Mirror

This is in my bag, how about yours? :)


Thanks for reading!






Like dan komen lah kalau suka :)

Wednesday, June 18, 2014

Are you ready for Ramadhan?


Salam semua!

Kurang lebih 10 hari je lagi untuk kita semua menyambut kedatangan Ramadhan. Korang dah ready ke? Sekejap je masa berlalu dah nak masuk bulan yang penuh barakah ni. 

So, sempena bulan Ramadhan yang bakal tiba, jom kita tengok apa aktiviti yang produktif boleh kita buat dengan family kita. Nak tahu tak?



Amacam? Banyak kan aktiviti berfaedah lagi berpahala yang kita boleh buat dengan family & kawan-kawan. Dahla dapat eratkan hubungan silaturrahim, masa tu terisi pulak lagi dengan benda-benda yang bagus.

Yang bawah ni pulak, amalan-amalan yang boleh diamalkan oleh individu semasa di bulan Ramadhan. Haa, dah share banyak dengan korang ni, tunggu apa lagi, jom lah beramai-ramai kita mengimarahkan lagi bulan yang mulia ni. Dapat tingkatkan amalan dan dapat puasa lagi tuu. 


Actually, benda ni tak payah tunggu bulan Ramadhan pun dah boleh diamalkan tapi biasa lerr, sesetengah orang kita ni. Bulan Ramadhan ni laa bulan menutup aurat, bulan ibadah, bulan-bulan lain tak sure la pulak hee.

Apapun, just want to share this with you guys. Harap dapat memberikan info untuk korang yang tertanya-tanya apa nak buat dalam bulan Ramadhan ni nanti.

Till then, see you next post! Thanks for reading :)



Like dan komen lah kalau suka :)

Thursday, June 12, 2014

Lelaki mudah rimas? Oh really!



Salam & good day everyone :)

Haa, terkejut tak with picture above? For today topic - Lelaki mudah rimas? Betul ke? What's the main point yang sampai buat diorang rimas tu? Between lelaki dengan perempuan, siapa lagi senang rimas? Cepat rimas? Dan asyik rimas?

Jengjengjeng. Okay, let's talk about men first. Kenapa seseorang lelaki tu akan rimas dengan perempuan tu?

1) MANJA
Lelaki memang suka perempuan yang manja. Tapi not to much! Perempuan pun tak suka lelaki yang too-overly-attached kan? So, please manja tu kawal sikit. Kalau dah kawen pun, boleh manja tapi jangan over. Muak nanti. Hee.

2) CEMBURU
This is the most often thing yang women buat. Kadang-kadang tak sedar tapi TERbuat. Kan? Kadang tak sengaja pun nak cemburu tapi dah sayang sangat mangat nak buat cemana. Kalau rasa taknak buat your husband/boyfriend/fiance rimas, please cover your jealousy. Dari 99% bagi laa 50% je ke. Mehee.

3) EXPECTATION
Too much too expect from your loved ones. Yang ni memang satu penyakit jugak. Sikit-sikit expect kekasih nak bawak pi makan kat restoran berputar KLCC. Lama-lama kekasih hati pun rimas nak bawak pi mana-mana dah. Pi sendiri la senang, kata sang kekasih hati. Mihmih.

Okey, cukup la bab lelaki punya tahap rimas. Meh kita share tahap rimas perempuan pulak naa?

1) CARING
Kekasih hati yang caring memang diimpikan oleh semua makhluk wanita dimuka bumi ini. TAPI, if too much caring it's a disaster. Nak pegi tandas pun nak ikut tolong jagakan depan pintu tandas (dah kalau tandas kat Mid Valley boyfriend kau dah macam pakguard depan pintu toilet), nak makan pun nak tolong suapkan takut tertumpah (apakata tolong kunyahkan sekali), nak beli tu tak sesuai sebab kekasih tak suka warna biru, nak pegi keja call duapuluhlima kali plus text tigaratuskali. This is too much bro. I rimaslah you!

2) UGUT
Tak tahu nak namakan terma ini sebagai apa. As example, 'You nak keluar tu makesure tak ada lelaki okay, you kena dengar cakap I sebab I kan your future hubby tubby bubby, you sayang I kan?' Well, kalau dekat tempat kerja ke, dekat kuliah ke, what do you expect? Sikit-sikit, nak bagi ayat, kalau you sayang I, you jangan buat tu, you kena buat ni. Pfft. Rimas giler. Sayang tapi rimas.

3) MALU
Alamakk, bab ni ade ke lelaki yang macam ni? Pemalu. Suruh buat tu malu, buat ni malu. Macam mana ni? Kalau malu sangat, susahla. Rimaslah asyik nak malu je. Malu kalau bertempat takpa. Ni kalau yang tak bertempat? Haihlaa leceh.

All of this, only from my point of view. No hard feelings meh. Just my opinion thru this picture. Its true, sesetengah orang yang ada perangai-perangai macam ni buat kita rimas, menyampah and so on. But do remember, maybe kita pun ada perangai ni jugak. Hehe.

Till then, don't make your partner rimas and try to avoid such things for your own good relationship. Be mature and keep smile! Tata :)

Thanks for reading guys.




Like dan komen lah kalau suka :)