ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Sunday, July 20, 2014

Blackwall Kitchen Kuantan


Assalamualaikum warga belog sekalian,

Harini nak share dengan korang one of new place yang menarik untuk makan-makan dekat Kuantan ni :) Well, I found this place pun from one of my student yang selalu recommend this place so why not try kan?


Me once sampai dekat this restaurant terus snap pic hehe. Tak sabau nak selfish kate ko sebab tempat ni unik sangat plus cantik! This Blackwall Kitchen adalah sebuah rumah yang diadaptasi jadi ala-ala restoran. For those yang nak makan bersila boleh makan dekat dalam and dekat luar pun ada disediakan meja. 

Konsep restoran ni romantik uols sebab memang guna candle and romantic lamp gituu. Memang feeling habis la makan kat sini haa. Shud try okeh?


Kat atas ni menu dia yang available buat masa ni. Taktahu lah kalau nanti akan ada menu baru sebab restoran ni baru 3 bulan beroperasi. Ownernya husband & wife memang sangat friendly. Last Thursday berbuka dekat sana dengan kawan-kawan memang melepak sampai pukul 9 siap main dengan pet dia lagi hihi.


One of owner's cat. Kepada pencinta haiwan, kat sini banyak kucing comel-comel rasa nak gigit hehe. Too cute to handle meh.


Told ya they use candle and things like that yang memang menaikkan mood romantik. Kepada korang yang nak try berbuka dekat sini hari-hari terakhir Ramadan ni boleh la cuba. Lepas Ramadan pun still boleh try lagi :)





This is what I ordered, Nasi Goreng Nenas Seafood. What I can comment, nasi dia banyak and memang sedap! As you can see as picture above laa kan and that juice is Grape Juice. Nyummehh! Memang nak repeat lagi nanti :)

One of my friend ordered Salami Sandwich, sandwich yang manis, Blackwall Grilled Chicken, one of the best dish and my friend also recommend korang untuk try Epal Slush dia! The boom katenya~

As for me, worth the money. Good food surrounds by good people. Couldn't ask for more :D

Boleh like page Blackwall Kitchen for more details and picturess hehe





Till then, jumpa lagi :B Thank you for reading :)



Like dan komen lah kalau suka :)

Wednesday, July 16, 2014

Persediaan menjadi seorang ISTERI

Salam,

Tajuk kat atas fuh bukan main lagi naa. Persediaan menjadi seorang isteri. Haa, korang nak jadi isteri yang macam mana? Isteri cerdik yang solehah? Isteri penyayang? Atau isteri pengongkong? Oh NO NO NO~


                                                    *sumber Google*

So, what I would like to share is my preparation to become a wife to a husband. Teehee. Well, first time (takkan second time plak kan? HAHA) nak jadi isteri mestilah tak sure persediaan apakah yang perlu dilakukan. I mean persediaan dari segi mental & fizikal. Dari segi fizikal, rasanya macam kena jaga kesihatan, kebersihan, penjagaan diri dan etc. Dari segi mental pulak, kena tanamkan dalam minda, dah jadi isteri orang kena pikul tanggungjawab baru, dan kena taat dengan seorang yang bernama suami. Dah jadi isteri tak boleh nak samakan kehidupan macam sebelum kawen. Plus, kalau ada rezeki awal, dah bertukar status jadi ibu pulak. 

Pendek kata, bila kita dah buat keputusan sedia untuk berkahwin, means kita dah buat keputusan sedia untuk jadi ibu & ayah. Tiada alasan untuk mengatakan still not ready. (For my opinion lah)

Lagi satu, kena tukar perangai sedia ada yang tak elok tu. Dah kalau dengan mak ayah pun degil, agak-agak dengan suami macam mana eh? Haaa, renungkan. Insya-Allah, harapnya dapatlah follow peranan seorang isteri tu dengan baik. Kadang-kadang takut je dengan what happens to the surrounding. Cerai berai and so on. Tapi takkan nak amek yang negatif pulak kan? So, I take the positive ones as guidance :D

*sumber Google*

Semoga kita semua dapat hayati hikmahnya sebuah perkahwinan itu. Doakan yang baik-baik ye :)

Jumpa lagi next entri. Thanks for reading!

Follow my instagram : cikzety






Like dan komen lah kalau suka :)

Sunday, July 6, 2014

Make people happy and the happiness will come to you.



Sometimes I try to make people happy but end up I'm the one who not happy at all. Sometimes I try to give the best to others but end up I'm the one who need encouragement. Sometimes I thought peoples will remain the same, but actually I was wrong.

It's okay. Time heals everything.



Like dan komen lah kalau suka :)

Wednesday, July 2, 2014

Guys VS Girls Fact




What say you?

:)

Like dan komen lah kalau suka :)