ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Friday, May 22, 2015

Nak cantik dari hujung rambut sampai hujung kaki meh sini!


Assalamualaikum reader-s sekalian.

Bangun je pagi ni rasa heaven sangat sebab cuti. Muehehe. Almaklumlaa duduk Johor la katakan. Bila cuti Jumaat Sabtu ni rasa macam keja bape hari je padahal lebih kurang sama macam negeri lain jugak sebenarnya. 

Baru-baru ni ada orang tegur cakap nape muka nampak makin flawless. Iols macam eh, flawless ke uols :P Rasa macam biasa-biasa je tapi sekarang memang dah jarang nak mekap tebal-tebal pi opis sebab malas satu, sebab nak cepat satu. Hihi.

So, bila orang dah tanya lepastu baru iols teringat yang lately ni iols consume satu produk berasaskan kolagen ni. Baru lagi kot takkan dah nampak kesan. Hiks.

Tahu pasal produk ni pun di Facebook & Instagram. Konon-konon saje je nak cuba dulu sebab harga dia murah (pembeli bajet) haha 

Set lengkap MIRACLE COLLAGEN DUST :)

Inilah produk yang iols maksudlkan tu. MIRACLE COLLAGEN DUST. Miracle Collagen Dust ni adalah sejenis pure hydrolize collagen peptide. Ianya diekstrak dari kolagen ikan (rangkaian protein). Disebabkan ianya asli, ia bebas dari sebarang bahan kimia, pewarna tiruan, perasa tiruan, additive dan jugak tiada bahan pengawet. So, insyaAllah tak memudaratkan kalau betul cara penggunaannya.

Yelah, sebab sekarang pun dah banyak heboh pasal produk yang bagi kesan sampingan sampai memudaratkan. Tapi Miracle Collagen Dust ni insyaAllah dapat berikan kesan yang kita nak tuu depends on macam mana cara kita consume dan jangkamasa dia.


 Kecik-kecik tapi ohsem (Pic from Mira Kawaii Shop)

Miracle Collagen Dust ni sangat-sangatlah multi purpose, selain menjadi beauty supplement dengan pelbagai cara untuk dimakan, ia jugak boleh digunakan secara luaran seperti dipakai bersama krim siang, make up base, spray, dijadikan masker (campuran dengan air / apa-apa masker / lidah buaya / krim malam).

Haaa, best tak? Setakat ni, iols akan pakai as masker malam-malam. Campur dengan air sikit lepastu sapu. Bila dah kering terus cuci dan tengok hasilnya. Nanti muka akan rasa tegang je. Ada sekali tuu, asben curik-curik makan collagen ni. Dia ingat orang tak nampak laa tuu -__-

(Pic from Mira Kawaii Shop)

Itu laa yang menariknya pasal kolagen ni sebab pelbagai guna. Nak makan boleh, nak minum boleh, nak blend dengan make up boleh, pakai as masker boleh, as spray kat muke or rambut pun boleh! Campur dengan air sejuk sikit lepastu spray muka time nak keluar ke, time duduk-duduk saja ke. Then simpan dalam peti ais dan boleh guna lagi next time.

Antara testimoni (Pic from Mira Kawaii Shop)

Ini antara testimonial pengguna yang dah rasa kesan positif kolagen ni. Harus diingatkan yang produk ni depends jugak dengan kulit/badan kite ni. Sebab ada sesetengah orang yang cepat rasa kesan dia, ada yang lambat dan ada jugak yang tak dapat rasa. Badan orang lain-lain kan so kita hanya boleh try & error :) Kalau rasa tak yakin, tak perlu paksa diri anda hehe.

Miracle Collagen Dust sangat-sangat berpatutan as for me lah sebab 1 botol tu boleh guna macam-macam kan. Berapa lama Miracle Collagen Dust ni boleh tahan? 1 botol rm30, tahan 10-15 hari, pakai luaran tahan sebulan. Memang produk untuk hujung rambut sampai hujung kaki!

Sebagai contoh untuk cara pengambilan :

Pagi - Letak dalam minuman dan minum.
Tengahari - Spray dekat muka bagi segar je.
Malam - Pakai as masker pulak.

Total refresh je badan tu maklumlah badan bertenaga, kulit pun cantik kan? Siapa yang taknak! Tapi pengambilan kena konsisten dan banyakkan minum air kosong. Benda yang bagus takkan datang sekelip mata yedakk? :D 


Nah, ni bare face iols :P Muka kurang jerawat dan makin smooth. I is happy. This entri is review from me okay bukan entri promote semataa. So tunggu apa lagi? If ada sesiapa yang berminat nak cuba boleh dapatkan di bawah ni :

(Pic from Mira Kawaii Shop)

Facebook - Mira Kawaii Shop
Instagram - @miracle.hq
Whatsapp - 0193694896

*Bukan setakat jual kolagen saja, Vitamin C Rosehip pun adaaaa! Cepat-cepat usha naa :)

Till then, thank you sudi baca. Nanti kalau ada lagi produk-produk bagus kita promote lagi naa. Tata :)



Like dan komen lah kalau suka :)

1 orang dah komen. Awak taknak ? :):

Aisyah Ros said...

ok ke beb pakai nih? Aku pun since pregnant kusam jeee. baby ambil seri katanyaa hahaha.