ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Friday, May 22, 2015

Majlis Resepsi 7 Februari 2015


"Kompang dipalu pengantin baru
Duduk bersanding tersipu malu
Kompang dipalu pengantin malu
Moga bahagia ke anak cucu"








Awwhh..masih terbayang-bayang lagi hari indah tu di dalam fikiran ku :P Takkan pernah ku lupakan hari teristimewa itu. Macam tak percaya jee aku dah jadik seorang isteri kepada suami tersayang. Harini pun genap 3 bulan plusplus dah aku kawen. Hikhik. Mood still pengantin baru lagi okay.

Nak cerita pasal perjalanan majlis ni memang panjang la kan. So, aku hanya mampu letak gambar-gambar je sebab dari gambar ni pun korang boleh fefeeling kan~ (harap-harap gitulah hehe).

7hb adalah tarikh keramat yang dipilih untuk melangsungkan majlis resepsi bagi pihak aku. The day after my solemnization day. Meh aku sambung sikit cerita dari entri sebelum ni, lepas je selesai majlis akad nikah, malamnya ada buat kenduri doa selamat sikit dari orang masjid organize by abah tersayang. So memang malam tu rumah penuh dengan sedara mara sume. Full house la orang kata macam tajuk cerita Korea tu. Dengan Final Maharajalawak 2014-nya lagi. Tapi aku berjaya tidur awal malam tu. Hihi.

Bangun je pagi-pagi tu terus tolong apa yang patut sikit kat dapur, sambil-sambil tu Geng Marhaban mama bermarhaban dekat ruang tamu. Dalam jam 10 pagi macam tu, aku pun bersiap-siap.
















Lepas je dah siap-siap mekap & pakai baju, buat photoshoot dengan bridesmaid sekejap tetibah ada orang cakap pengantin lelaki dah sampai, ready cepat ready! Aku pun hape lagi dengan dupdapdupdap nye terus keluar pakai kasut konon nak pergi nyambut laa sampai lupa nak bawak bunga tangan. (Nampak sangat gelojoh nak jumpa asben kihkih).

Tuptup dah sampai dekat depan pintu gerbang rombongan laki tak sampai lagi (dah sampai rumah tapi tak berjalan lagi menuju ke pintu gerbang) Ohmaii..rasa geram je dengan pakcik ke sapetah tadi kemain bising cakap pihak lelaki dah sampai. Tak pasal-pasal aku terpaksa tunggu sekejap kat tepi. Very the geram tapi nasib baik tak lama lepastu pihak lelaki dengan pengantin sampai. 

Terus salam peluk cium asben hahaha memang tak lah kan, salam je lepas tu berarak masuk bawah khemah. Makan beradab sekejap & after that amek gambar dekat pelamin, no sanding-sanding okay :)



Gambar lagi? Nahh scroll bawah lagi..hehe












Selamat Pengantin Baru to me :P

Till then, thank you for reading!






Like dan komen lah kalau suka :)

Nak cantik dari hujung rambut sampai hujung kaki meh sini!


Assalamualaikum reader-s sekalian.

Bangun je pagi ni rasa heaven sangat sebab cuti. Muehehe. Almaklumlaa duduk Johor la katakan. Bila cuti Jumaat Sabtu ni rasa macam keja bape hari je padahal lebih kurang sama macam negeri lain jugak sebenarnya. 

Baru-baru ni ada orang tegur cakap nape muka nampak makin flawless. Iols macam eh, flawless ke uols :P Rasa macam biasa-biasa je tapi sekarang memang dah jarang nak mekap tebal-tebal pi opis sebab malas satu, sebab nak cepat satu. Hihi.

So, bila orang dah tanya lepastu baru iols teringat yang lately ni iols consume satu produk berasaskan kolagen ni. Baru lagi kot takkan dah nampak kesan. Hiks.

Tahu pasal produk ni pun di Facebook & Instagram. Konon-konon saje je nak cuba dulu sebab harga dia murah (pembeli bajet) haha 

Set lengkap MIRACLE COLLAGEN DUST :)

Inilah produk yang iols maksudlkan tu. MIRACLE COLLAGEN DUST. Miracle Collagen Dust ni adalah sejenis pure hydrolize collagen peptide. Ianya diekstrak dari kolagen ikan (rangkaian protein). Disebabkan ianya asli, ia bebas dari sebarang bahan kimia, pewarna tiruan, perasa tiruan, additive dan jugak tiada bahan pengawet. So, insyaAllah tak memudaratkan kalau betul cara penggunaannya.

Yelah, sebab sekarang pun dah banyak heboh pasal produk yang bagi kesan sampingan sampai memudaratkan. Tapi Miracle Collagen Dust ni insyaAllah dapat berikan kesan yang kita nak tuu depends on macam mana cara kita consume dan jangkamasa dia.


 Kecik-kecik tapi ohsem (Pic from Mira Kawaii Shop)

Miracle Collagen Dust ni sangat-sangatlah multi purpose, selain menjadi beauty supplement dengan pelbagai cara untuk dimakan, ia jugak boleh digunakan secara luaran seperti dipakai bersama krim siang, make up base, spray, dijadikan masker (campuran dengan air / apa-apa masker / lidah buaya / krim malam).

Haaa, best tak? Setakat ni, iols akan pakai as masker malam-malam. Campur dengan air sikit lepastu sapu. Bila dah kering terus cuci dan tengok hasilnya. Nanti muka akan rasa tegang je. Ada sekali tuu, asben curik-curik makan collagen ni. Dia ingat orang tak nampak laa tuu -__-

(Pic from Mira Kawaii Shop)

Itu laa yang menariknya pasal kolagen ni sebab pelbagai guna. Nak makan boleh, nak minum boleh, nak blend dengan make up boleh, pakai as masker boleh, as spray kat muke or rambut pun boleh! Campur dengan air sejuk sikit lepastu spray muka time nak keluar ke, time duduk-duduk saja ke. Then simpan dalam peti ais dan boleh guna lagi next time.

Antara testimoni (Pic from Mira Kawaii Shop)

Ini antara testimonial pengguna yang dah rasa kesan positif kolagen ni. Harus diingatkan yang produk ni depends jugak dengan kulit/badan kite ni. Sebab ada sesetengah orang yang cepat rasa kesan dia, ada yang lambat dan ada jugak yang tak dapat rasa. Badan orang lain-lain kan so kita hanya boleh try & error :) Kalau rasa tak yakin, tak perlu paksa diri anda hehe.

Miracle Collagen Dust sangat-sangat berpatutan as for me lah sebab 1 botol tu boleh guna macam-macam kan. Berapa lama Miracle Collagen Dust ni boleh tahan? 1 botol rm30, tahan 10-15 hari, pakai luaran tahan sebulan. Memang produk untuk hujung rambut sampai hujung kaki!

Sebagai contoh untuk cara pengambilan :

Pagi - Letak dalam minuman dan minum.
Tengahari - Spray dekat muka bagi segar je.
Malam - Pakai as masker pulak.

Total refresh je badan tu maklumlah badan bertenaga, kulit pun cantik kan? Siapa yang taknak! Tapi pengambilan kena konsisten dan banyakkan minum air kosong. Benda yang bagus takkan datang sekelip mata yedakk? :D 


Nah, ni bare face iols :P Muka kurang jerawat dan makin smooth. I is happy. This entri is review from me okay bukan entri promote semataa. So tunggu apa lagi? If ada sesiapa yang berminat nak cuba boleh dapatkan di bawah ni :

(Pic from Mira Kawaii Shop)

Facebook - Mira Kawaii Shop
Instagram - @miracle.hq
Whatsapp - 0193694896

*Bukan setakat jual kolagen saja, Vitamin C Rosehip pun adaaaa! Cepat-cepat usha naa :)

Till then, thank you sudi baca. Nanti kalau ada lagi produk-produk bagus kita promote lagi naa. Tata :)



Like dan komen lah kalau suka :)