Posts

Me & Braces

Assalamualaikum!
Harini nak share sikit about me myself. Yang memang masih sangat baru lah kan. Currently, now I am waiting for my braces to be done. Nak tahu what is the step to apply braces? Ok let me share it from my own experience.
SURVEY. First, korang kena survey dulu which klinik yang provide servis untuk braces ni yang murah area tempat korang tu. As for me, duduk dekat Skudai dan selalu sangat baca komen positif & promosi kat one of this klinik ni so memang decide nak buat kat situ je. ADDA DENTAL. Bagi korang yang duduk area Skudai, Kempas dan kawasan sekitarnya yang cari klinik gigi yang servisnya afforadable boleh try klinik ni. Recommended sangat!
APPOINTMENT. Lepas dah survey apa semua. Dah boleh lah buat appointment untuk doctor check dulu condition gigi korang macam mana. Nanti doctor akan tanya kenapa nak buat and dia akan explain briefly tentang proses, kos dan benda-benda yang berkaitan. Doktor my klinik tu memang sangat lah lembut and soft spoken je. Buat kita ras…

I'm back since forever

Image
Assalammualaikum to all!
It has been soooooo sooooo long since I've write in this blog. Sebelum ni konon-konon janji nak update blog every one month atleast 1 post tapi hampeh. Sendiri tak menepati janji sendiri. So sad :(
So, finally today is the day! Mark this date please. Akhirnya Puan Izzati telah meng-update blog beliau setelah kesekian kalinya. What I want to talk about? Mostly I want to update about me being a (lovely) Mami to two little heroes. Yes, 2018 with two kids. Sangat mencabar tapi sangat membahagiakan. Married at the age of 25 and now at the age of 18 (+10) (still not believing am actually almost 30) having two lil kiddos is one of my dream jugak lah. Kenkonon dulu nak 3 orang anak before 30. Adakah akan tercapai? HAHAHA.
Jadi, for summary, I don’t want to promise yang I will update this blog every month but I will try my very best untuk share and update sedikit cebisan of my journey as a mom,as a wife..as a daughter and the list goes on. Harap ada lah yang baca pun…

Everything happen for a reason

Image
Assalamualaikum,
Dah lama menyepikan diri dan yes, entri kali ni adalah entri pembukaan untuk tahun ini. Huhu. Start my entry with sad story pun boleh kan? :') Entri ni cuma nak berkongsi pengalaman pertama dan harapnya yang terakhir untuk aku.
16 Ogos 2015 Tarikh yang takkan aku lupa sampai bila-bila. Tarikh yang menguji tahap redhanya aku. Kuatnya aku. Hari ditakdirkan my little angel yang aku kandung tidak dapat bertahan (senyum). Semuanya bermula lepas check dekat Klinik Siti di Indahpura. Seminggu sebelum tu dah rasa tak sedap hati dah pun. Masuk je kereta lepas check dengan doktor & doktor terangkan dan mintak untuk further dengan GH aku terus terdiam. Takda perasaan. Taktahu nak nangis ke nak apa. Sorang-sorang datang klinik. Sorang-sorang drive. Aku dah mula blur. Dalam kereta call husband, bila dgr je suara dia terus air mata jatuh mencurah-curah :'(
Husband terus balik lepas on call dengar berita sedih tu. Paling sedih bila tengok muka dia. Tak dpt nak gambarkan pera…